понедељак, 20. мај 2024. - 05:09

Otkriće koje je srušilo zvaničnu istoriju: Zagonetna igračka sa točkovima, stara 7.500 godina!

Zagonetna igračka sa točkovima stara je 7.500 godina, što znači da je postojala znatno pre nego što se zna da je postojao točak.

Istoričari su nam govorili da je najstarija civilizacija koja je napravila točak 5.000 godina stara, a ipak nova istraživanja govore da su postojali i pre toga, ali se ne zna ko ih je koristio.

Generacije ljudi i danas veruju da su najstarije civilizacije živele na Bliskom istoku, Kini i u grupama rasutim po svetu.

Rečeno nam je da je pre 3.000 čovek živeo u pećinama. “Sada imamo primer točka, autića koji je star 7.500  godina”, rekao je Klif Daning koji ga je pronašao.

Starije je od bilo čega što je pronađeno u Centralnoj ili Južnoj Americi a da ima točkove, formirano je od gline a sad je pretvoreno u kamen.

Davut Beliktaj, direktor kulture i turizma u gradu Mardin u jugoistočnoj Turskoj, je izjavio: “U regionu smo, takođe, pronašli kamene lutke i pištaljke. Verujemo da su pištaljke i lutke stare oko 5.000 godina”.

Interesantno je da pištaljke još uvek funkcionišu posle toliko hiljada godina.

Centralno pitanje je, međutim, koja je to civilizacija bila, a koja je poznavala točak pre bilo kog drugog naroda na Zemlji.

Kako to da je neka, po svemu sudeći izolovana civilizacija, poznavala točak, a onda nestala pri tom ne prenevši svoje znanje drugim narodima.

Istorija za sada ne zna odgovor koja je to civilizacija na prostoru današnje južne Turske bila ispred svog vremena za čak 2.500 godina a onda nestala.

(skandalozno.rs)

 

Slični članci