петак, 12. април 2024. - 19:23

Hitler umro 1962. godine u Argentini

Britanski istoričari tvrde da nacistički lider nije izvršio samoubistvo.

Adolf Hitler

Adolf Hitler i Eva Braun nisu 30. aprila 1945. izvršili samoubistvo u berlinskom “Firerbunkeru” već su pobegli u Argentinu i mirno živeli sa svoje dve kćeri sve do sedamdesetih godina prošlog veka, tvrde britanski vojni istoričar Džerard Vilijams i publicista Sajmon Dansten. U knjizi “Sivi vuk: Adolfovo bekstvo”, ove tvrdnje potkrepljuju izvesnom dokumentacijom američkih i britanskih službi CIA, FBI i MI-5, ali i svedočenjima ljudi koji su navodno bili posluga porodice Ajnhorn, koja je u Argentini prihvatila bračni par Hitler.

Vilijams i Dansten navode da je Hitler umro u Argentini 1962. i da su njegovoj sahrani prisutvovali mnogi “nestali” nacisti, a datum smrti Eve Braun nije naveden. Po rečima autora, Hitlerova deca i danas žive u Argentini.

Deo istoričara “klasične škole” osporava ove tvrdnje i naziva ih spekulacijama, ali deo naučnika priznaje da nema jakih forenzičkih dokaza da su Hitler i Eva Braun mrtvi, već se sve zasniva na izjavama njegovih preživelih saradnika. Činjenica je da se na osnovu njihovih ugljenisanih ostataka nikada nije utvrdilo da li su se oni ubili vatrenim oružjem ili otrovali.

Naime, ruski vojnik Čurakov 4. maja 1945. otkopao je dva ugljenisana tela u dvorištu “Firerbunkera”, koja su bila toliko oštećena da je lekar samo konstatovao da pripadaju muškarcu starom do 60 godina i ženi do 40 godina. Da je reč o bračnom paru Hitler, posvedočili su njegovi saradnici, sobar Lange i vezista Rohus Miš, kao i Keti Hajzerman, asistent firerovog stomatologa.

Međutim, sedamdesetih godina u nemačkoj štampi se pojavio neobičan dokument, pripisan jednom od najtraženijih nacista sveta, Hajnrihu Mileru, šefu zloglasnog Gestapoa. Navodno, bila je to Milerova izjava saradnicima američkih tajnih službi u kojoj nacista tvrdi da je Hitler 22. aprila zamenjen dvojnikom koji je 30. spaljen i sahranjen na vidnom mestu. Ovaj dokument je osporen od američkih službi koje su tvrdile da je reč o KGB falsifikatu.

Pojavila su se i svedočenja sovjetskih vojnika koji su tvrdili da su u “Firersbunkeru” našli još dva leša koja su neobično ličila na Hitlera.

BEG IZ BERLINA

Britanski istraživači Vilijams i Danasten tvrde da su Hitler i Eva Braun baš 22. aprila pobegli iz Berlina avionom kojim je upravljao Peter Baumgart i doleteli do Španije, gde su se ukrcali u podmornicu. U Argentini ih je prihvatila nemačka porodica Ajnhorn, koja je držala hotel “Eden” u provinciji Kordoba, gde su se Hitlerovi prvih godina skrivali. Po Vilijamsovom mišljenju beg nacističkog firera su omogućile SAD i Velika Britanija koje su zauzvrat dobile nezamislive količine novca i pristup nemačkim tajnim tehnologijama.

Izvor: Večernje novosti

Slični članci