субота, 27. јул 2024. - 01:49

Foerster MINEX 4.600

MINEX 4.600
MINEX 4.600

MINEKS 4.600  metal detektor radi u kontinuiranim-talasima dvofrekventnom metodom sa jednim kalemom diferencijalnog prenosa prijemnika kalema. Zvučna i vizuelna indikacija ciljeva je uključena. Poseban režim za vojsku može da se podesi. Jednodelni dizajn ergonomičan i kompaktan. Kontrolni displej i elementi su integrisani u dršku. Zvučnik je urađen sa podesivim volumenom koji je isključen kada je aparat povezan sa slušalicama. Postoji detaljan vizuelni prikaz jačine signala koji karakterišu 14 LED dioda.

Jednodelni dizajn ima za cilj da se aparat brzo pušta u rad, lak u težini, precizno izbalansiran, mehanički izdržljiv. Naslon za ruku je podesiv u tri pozicije.

Korišćenjem statičkog principa, ne postoji minimalna brzina za kretanje kalema. Različit raspored kalema za pretragu znači da se metalni predmeti javljaju sa dve različita zvuka, da prebacuju kada je centar pretraživanja ispod ili kada kalem prelazi preko objekta. Tako je moguće da se ukaže tačno mesto na odvojenim objektima koji su blizini.

Kao primer, minimalni metalni objekti u horizontalnom rastojanju od oko 10-15cm jedan od drugog mogu biti odvojeni i lokalizovani. So i sveže vode ne utiče na MINEKS detekciju.

U kontekstu humanitarnog deminiranja, termin se odnosi na ….. otkriće bilo koje vrste prisustva mina.

Foerster MINEX 4.600 karakteristike:

-Min. dužina 657 mm

-Max. dužina 1677  mm

-Otporan na vodu

-Operativan od -37° C do 71° C

-Baterije 3 x 1.5 V ili 3 x 1.2 V punjive

Slični članci