уторак, 5. март 2024. - 09:29

Bermudski trougao: Otkriven potonuli grad sa četiri gigantske piramide

Grupa kanadskih naučnika otkrila je ceo podvodni grad „u zoni Bermudskog trougla“.

Specijalni robot napravio je podvodne snimke drevnih ostataka grada povodom kojih su neki već požurili da izjave da se radi o Atlantidi – legendarnom potonulom kontinentu.

Istraživači su našli ostatke misterioznog grada na 700 metara ispod vode, severno od istočne obale Kube.

Na fotografijama koje je načinio robot mogu se videti građevine – uključujući i četiri gigantske piramide. Jedna od njih je čak slična građevini od stakla. Osim toga, naučnici su otkrili skulpturu, koja liči na sfingu i nekoliko ogromnih ploča sa gravurama, saopštila je kubanska informativna agencija Prensa Latina.

Prema mišljenju eksperata, ove građevine pipadaju doklasičnom periodu karibske i centralnoameričke istorije. Taj grad su naseljavali predstavnici civilizacije koja je slična žiteljima Teotivakana (drevnog grada starog 2 hiljade godina koji se nalazi 50 km od Meksiko Sitija).

Ovaj grad nema nikakve veze sa Atlantidom. Arhitekturne posebnosti pronađenih građevina govore da su grad sagradili drevni Indijanci, najkasnije pre hiljadu i po do dve hiljade godina.

Atlantida, prema tvrdnji drevnogrčkog mislioca Platona, nestala 10 hiljada godina pre naše ere. Prema legendi, ona je stradala od snažnog zemljotresa i snažne poplave ili erupcije vulkana.

Na slici ispod možete videti sonаrni snimаk potonulog grаdа, koji se očigledno rаzlikuje od „indijаnskih“ pirаmidа.

Sonаrni snimаk grаdа
Sonarni snimak grada

Slični članci