петак, 8. децембар 2023. - 20:07

Minelab F3

Minelab F3
Minelab F3

F3 je pokrenut u julu 2003 i odmah je ostavio utisak zbog njegove detekcije u kontekstu humanitarnog deminiranja, termin se odnosi na ….. otkriće prisustva mina ili bilo kojih drugih oblikovanih sredstava.

Minelabova jedinstvena i superiorna tehnologija pomaže da se izbegnu neželjena dejstva izazvana mineralima u tlu. F3 takođe uključuje nekoliko inovativnih novih funkcije, na primer, predstavlja jedinstven koncept osetljivosti završne kape. To omogućava operateru da smanji osetljivost detektora u situacijama gde maksimalna osetljivost nije potrebna. Korišćenjem završne kape nemoguće je za operatera da slučajno promeni osetljivost.

F3 takođe koristi bipolarnu tehnologiju koja smanjuje pretnju od uticaja magnetnih mina. To je „statički“ detektor koji proizvodi zvuk alarma kad god je cilj prisutan.

Ekran sa svetlećim diodama i kontrolna jačine zvuka nalaze se montirani na dršci aparata. Ekran pruža vizuelnu indikaciju veličine i dubine jednog cilja i povećava preciznost.  F3 takođe ima funkciju, koja omogućava operateru nesmetani rad ispod dalekovoda.

Minelab F3 karakteristike:

-Težina 2 kg.

-4 X D alkalne ili punjive baterije

-Operativan je na teperaturi od -30 do 60 °C

-Otporan na vodu do 3 m

-Minimalna dužina 760 mm

-Maksimalna dužina 1500 mm

-Sonda kružna sa zaštitnom glavom

-Sonda prečnika 200 mm

-Potpuno zatvoreni i zaštićeni kablovi

Slični članci