недеља, 19. мај 2024. - 23:20

Milioner iz SAD zakopao blago

Kako bi podstakao sugrađane da istraže svet oko sebe i da se „odlepe od televizora“, Amerikanac Forest Fen zakopao je blago vredno nekoliko miliona dolara i o tome napisao pesmu. Zlatni novčići, dijamanti i smaragdi „čekaju“ najupornijeg tragača negde u blizini Santa Fea.


Američki multimilioner Forest Fen, stavio je svoje blago vredno nekoliko miliona dolara u kovčeg i zakopao. Nije precizirao gde, ali je o tome obavestio medije i napisao pesmu.

Blago je prema rečima pesme zakopao pre pet godina i to negde u blizini Santa Fea, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

Fen ima rak bubrega, pa je zbog toga odlučio „da otvori“ lov na blago koje ostavlja u nasleđe.

Kovčeg, u kome su zlatni novčići, dijamanti i smaragdi, zakopao je jer se nadao da će tako svoje sugrađane ohrabriti da istraže svet oko sebe i da se „odlepe od televizora“.

„Izvedite dete napolje, odvedite ga na pecanje, udaljite ga od kompjutera“, poručio je 82-godišnji Fen roditeljima.

Dobio je gotovo 7.500 poruka, u kojima mu neki zahvaljuju, a drugi ga pitaju za uputstva kako bi pronašli blago. Inače, tokom većeg dela života, Forest je i sam bio tragač za blagom. U Santa Feu je sedamdesetih godina otvorio galeriju.

„Veliki deo mene nalazi se u tom kovčegu sa blagom. Osećao sam kako to nešto izlazi iz mene, dok sam ga zatvarao“, rekao je Fen.

Slični članci