петак, 12. април 2024. - 19:29

Arheo amateri Srbije u poseti deci iz Srpske Crnje

Srpska Crnja

Srpska CrnjaNa prijateljskom pozivu lokalnih funkcionera mesta Srpska Crnja i učešća 26 osnovaca uzrasta od 10 do 14 godina, danas su, uz prisustvo članova Arheo amatera Srbije i lokalnih profesora, osnovci bili upoznati sa društvenim životom civilizacija koja su od davnina naseljavala naše prostore.

Nakon održanog predavanja, deca su imala priliku da osete istraživački duh kopanjem i pronalaskom zakopanih predmeta (starih ćupova i novčića). Srpska CrnjaNakon istraživanja, pokrenuta je mini radionica za restauraciju, gde su osnovci sastavljali polomljene delove grnčarije, kompletirajući posude.

Druženju je prisustvovao i čuveni glumac Bogoljub Mitić, inače član Arheo amatera Srbije, koji je svojom pojavom izazvao oduševljenje među decom promovišući istraživački rad i kodekse lepog ponašanja kako sadašnjih, tako i budućih članova Srpska CrnjaArheo amatera Srbije.

Ovom prilikom, svi prisutni osnovci su izrazili želju da postanu članovi Arheo amatera Srbije tako da sa ponosom možemo reći da je od danas društvo bogatije za 26 novih članova najmlađeg uzrasta.

Srpska Crnja

srpska-crnja-7

Slični članci