понедељак, 11. децембар 2023. - 19:23

Šokantno otkriće: Pronađena mašina stara 400 miliona godina?

Čudan fosil pronašli su naučnici sa Univerziteta u Sankt Peterburgu, a prema pisanju weeklyworldnews.com, stručnjaci potvrdili autentičnost fosila. Arheolog iz tima, Juri Golubjev, kaže kako je nalaz i njih iznenadio.

To samo po sebi ne bi bila neka vest (budući da što se dublje kopa fosili su sve stariji) da se, prema njima, ne radi o mehaničkom predmetu, mehanizmu, odnosno mašini!

Fosil je pronađen u prastaroj steni vulkanskog porekla, a analizom je ubrzo utvrđeno da se on ne sastoji od iste materije, već od metalnih delova, koji su očito bili povezani u mehanizam sličan onom u satu ili ranim računarima. Ali, ono što frapira je podatak da su ti delovi stari 400 miliona godina, barem po analizama ruskih stručnjaka.

Arheolozi kažu kako su na teren izašli nakon što su dobili informaciju da su kopači naišli na zanimljiv nalaz. Prema njihovim rečima, mašina je, između ostalog, sastavljena od stotina cilindara koji su savršeno očuvani. Arheolozi sada pokušavaju kontrolisati stanje na području nalaza jer znatiželjnici, do kojih je došla informacija o otkriću, u velikom broju pokušavaju doći do fosila ne bi li ga videli.

Predmet su, navodno, već proučili i američki geolozi i, prema tim informacijama, potpuno su zatečeni. To je i razumljivo, jer u to doba na Zemlji ni čoveka nije bilo ‘na vidiku’, a pogotovo nije trebalo biti bilo kakvih mehanizama nastalih od inteligentnih bića. U to vreme životni oblici na planeti bili su relativno jednostavni, ali ukoliko otkriće bude definitivno potvrđeno, cela istorija planete i naše civilizacije okrenuće se naglavačke.

Jer, po tome, ili je homo sapiens nastao i počeo s razvojem daleko ranije nego što smo pomišljali na temelju dosadašnjih nalaza i istraživanja (što je malo verovatno), ili je na Zemlji stotinama miliona godina pre nas postojala napredna civilizacija o kojoj nemamo nikakvih saznanja, ili su pak Zemlju još davno posetili vanzemaljci.

Ipak, informacija o otkriću je na mnogim internetskim forumima izazvala burne rasprave, pogotovo s obzirom na fotografiju navodnog otkrića. Mnogi smatraju da se tu radi o očitoj, klasičnoj podvali.

Šta vi mislite?

Slični članci