понедељак, 11. децембар 2023. - 19:52

Održan I skup Arheo amatera Srbije

Održan I skup Arheo amatera SrbijeU subotu i nedelju  25. i 26. avgusta 2012. godine, na lokaciji Hladan izvor, mesto Brodica kod Kučeva, održan je I skup Arheo-amatera Srbije.

Skupu su prisustvovali članovi Arheo amatera Srbije, predstavnici lokalne samouprave opštine Kučevo, predstavnici Srbija šuma i ostali simpatizeri Arheo amatera Srbije. Ceo skup je medijski propraćen od strane regionalne televizije SAT iz Požarevca kao  javnog medijskog servisa RTS.

Skup je protekao u jednom veoma prijateljskom okruženju i druženju gde su članovi i ostali prisutni mogli da se upoznaju sa raznim tehnikama istraživanja, testiranjem aparata kao i ispiranjem zlata po čemu je inače poznat ovaj kraj.

U subotu, u jutarnjim časovima otvoren je I skup Arheo amatera Srbije, gde su prisutni nakon doručka krenuli u postavljanje kampa a zatim krenuli sa međusobnim druženjem i razmenom iskustava. Na unapred pripremljenom poligonu, prisutni su imali priliku da testiraju svoju opremu kao i da prisustvuju promociji metal detektora renomiranih proizvođača (Minelab, Fisher, XP…) koju je obezbedila firma Axis International d.o.o. kao generalni zastupnik za Srbiju.

Održan I skup Arheo amatera SrbijeGosti su bili upoznati i sa metodama ispiranja samorodnog zlata, kako sa starim tako i sa novim metodama, sa čim su nas upoznali čuveni ispirači iz ovog kraja.

Pred kraj dana održana je nagradna igra na kojoj su izvučeni srećni dobitnici metal detektora, pin pointera, torbe za metal detektor kao i majca sa natpisom Arheo amatera Srbije.

Do kasno u noć, uz homoljsko jagnje, trajalo je druženje gde su članovi međusobno razmenjivali svoja iskustva i kroz samu priču još bolje se upoznali i stekli nova prijateljstva.

Održan I skup Arheo amatera SrbijeU nedelju, u rainm jutarnjim časovima, ekipa je krenula u obilazak prirodnih lepota Homoljskih planina. Karavan terenskih vozila se kretao po obroncima planina što je prisutnima pružilo nezaboravan doživljaj. Prisutni su uživali u čarima prirodnih lepota, hladnim izvorima pijaće vode i svežem planinskom vazduhu.

Nakon ručka prisutni su polako kreuli sa povratkom u svoje krajeve, noseći sa sobom lepe uspomene sa ovog I skupa Arheo amatera Srbije koji će se u budućnosti održavati svake godine u različitim krajevima širom Srbije.

Ovim putem Arheo amateri Srbije žele da se zahvale lokalnoj samoupravi opštine Kučevo, Srbija šumama i svojim članovima koji su doprineli da se ovaj skup održi.

Slični članci