уторак, 5. март 2024. - 08:36

NAJČUVANIJA KINESKA TAJNA: OVO JE ZABRANJENA ZONA KOJA KRIJE DREVNE PIRAMIDE- NEPOZNATE STAROSTI, SVRHE I POREKLA! (VIDEO)

Uprkos nepobitnim dokazima kineska vlast već vekovima uspešno krije postojanje piramida, pa se ni dan danas ne zna njihovo tačno poreklo i svrha. Ipak, sa sigurnošću se može govoriti o njihovoj brojnosti i impozantnosti!

Dok je ceo svet upoznat sa grandioznim, prastarim egipatskim piramidama, već vekovima se skriva postojanje izvesnih kineskih piramida, koje su nepoznate široj svetskoj javnosti, a kineske vlasti čak tvrde da je to obična izmišljotina. Međutim, čini se da gde ima dima, ima i vatre.

Naime, u centralnoj Kini u provinciji Šan-sji u takozvanoj „zabranjenoj zoni” otkriveno je preko stotinu gigantskih piramida, od kojih je najimpozantnija Bela piramida visine neverovatnih 350 metara, čak dva puta veća od čuvene Keopsove piramide u Egiptu.

Prvi put se fotografija kineskih piramida pojavljuje u američkim vojnim dosijeima i datira iz daleke 1945., a tu je i ostala narednih pola veka. Uz fotografiju su se kao dokazi nametnule i mnogobrojne priče američkih pilota u vojnika koji su se u misterioznoj regiji našli tokom Drugog svetskog rata.

Ubrzo je ova priča zaboravljena i zataškana.

Pedeset godina kasnije, kineske vlasti ipak su dozvolile jednom strancu da zagazi na zabranjeno tlo, doduše isključivo u pratnji tamošnjih arheologa. Nemački pisac Hartvig Hausdorf posvetio se izučavanju piramida čiji su rezultat i dve knjige „Bela piramida” i „Satelit bogova”.

On je velikom mukom uopšte posetio ovu oblast, uz strogu zabranu arhelološkog iskopavanja, a kada je ipak objavio snimke sa svoje ekspedicije, Kinezi više nikada nijednom strancu nisu dozvolili da se približi piramidama.

Šta više, u blizini su podigli su lansirnu rampu za svoj svemirski program i time zvanično proglasili tu zonu vojno zaštićenom i nedodirljivom.

Ipak, svet je iz Hausdorfove avanture uspeo da sazna bar neke pojedinosti. U prvoj poseti gradu Ksian u aprilu 1994. Nemac je imao priliku da vidi samo šest piramida, ali pri povratku u avgustu iste godine u osamnaestominutnom snimku koji je krišom napravio može se prebrojati preko 100 piramida!

U razgovoru sa kineskim arheolozima saznao je i zvanični stav države koji izričito naglašava da će tek buduće generacije smeti da vrše detaljna istraživanja. Kako bi zainteresovanu javnost utišali, potlitički vrh je čak naložio sadnju brzorastućih četinara koji su već prekrili veći deo piramida, tako da se one od gustih šuma kroz par godina neće ni nazirati.

Hausdorf je utvrdio i da je većina piramida orijentisana ka zvezdama i u smeru sever-jug, te da su neke i ruinirane, jer ih je lokalno stanovništvo namerno oštetilo kako bi sagradili kuće. Država ne strepi da će meštani otkriti dobru čuvanu tajnu o piramidama, jer isti žive izolovani od civilizacije, bez struje, telefona ili interneta.

Ono što se kroz istoriju dalo iskopati o ovim piramidama jesu spisi sa početka prošlog veka u kojima se navode tvrdnje budističkih sveštenika da se po prvi put piramide pominju u dokumentima starim pet hiljada godina i već tada se označavaju kao „veoma stare”.

Objašnjenje porekla i starosti piramida smeštenih na površini od 2000 kvadratnih metara treba potražiti na artifaktima i hijeroglifima pronađenim na njihovim zidovima i u neposrednoj blizini.

Prema retkim izvorima istraživača iz Evrope i Amerike, a samo ih je troje, uključujući i pomenutog Haustorfa, u okolini piramida pronađeni su i grobovi sa kosturima. Radi se o krajnje čudnim humanoidnim bićima sa ogromnim glavama i nesrazmerno malim telima od metar i dvadeset visine.

U grobnicama je, takođe, pronađeno na stotine kamenih diskova sa nepoznatim pismom. Pokušaj tumačenja pisma daje saznanje da se radi o udesu kosmičke letelice pre 12.000 godina.

Aktuelna kineska vlast i dan danas uspešno sakriva činjenice o drevnim piramidama, ipak satelitski snimci dokazuju da piramide zaista postoje i nisu plod mašte pojedinih radoznalaca.

Pogledajte video:

(web-tribune)

 

Slični članci