недеља, 21. април 2024. - 20:08

Neverovatno otkriće grčkog antropologa je najstrožija tajna: Istorija ljudske vrste je potpuna laž

U oblasti Halkidiki u Petraloni, severna Grčka, pastir je 1959. godine pronašao mali otvor na pećini, koji je postao vidljiv tek kada se snežni omotač otopio.

On je okupio grupu seljaka da mu pomognu da uđe unutra i da istraže pećinu. Oni su u njoj otkrili mnoštvo stalaktita i stalagmita, ali i nešto prilično iznenađujuće – ljudsku lobanju ugrađenu u zid (kasnija istraživanja su otkrila brojne fosile, uključujuči vrste koje su obitavale pre ljudi, zatim životinjsku dlaku, fosilizovano drvo, ali i alat od kamenja i kostiju).

Lobanja je predata Univerzitetu u Solunu u Grčkoj od strane predsednika zajednice Petralone. Oni su postigli sporazum po kojem će se nakon istraživanja otvoriti muzej sa otkrićima iz pećine u Petraloni, a lobanja izložiti u muzeju, ali to se nikada nije dogodilo.

Dr Aris Puljianos, stručni antropolog i član Međunarodne unije za antropološke i etnološke nauke UNESCO-a, a kasnije i osnivač Antropološke asocijacije Grčke, pozvan je od strane grčkog premijera da predaje na Univerzitetu u Atini. To se dogodilo nakon što je on objavio knjigu „Poreklo Grka“, u kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja prema kojima Grci nisu potekli od slovenskih naroda. Kada se vratio u Grčku, dr Pulijanos je saznao za otkriće lobanje u Petraloni i odmah se dao na njeno proučavanje.

Navodi se da je „Čovek iz Petralone“ ili “Archantropus Petralona” star oko 700.000 godina i da je najstariji ljudski evropeid ikada otkriven u Evropi. Istraživanja dr Pulijanosa su pokazala da je čovek iz Petralone evoluirao drugačije i da nije potomak vrste iz Afrike.

Nezavisni nemački istraživači, Brajtinger i Sikenberg, pokušali su 1964. godine da opovrgnu otkrića dr Pulijanosa, navodeći da je lobanja stara samo 50.000 godina i da je u pitanju predak koji je potekao iz Afrike. Međutim, istraživanje objavljeno u SAD 1971. godine u prestižnom časopisu o arheologiji, podržalo je teoriju po kojoj je lobanja stara 700.000 godina. Ta tvrdnja se zasniva na analizi pećinske stratigrafije i sedimenta u koji je lobanja bila ugrađena. Dalja istraživanja pećine su otkrila zube i skelete stare 800.000 godina, ali i fosile nekih drugih vrsta.

Danas mnogi akademici koji su analizirali ostatke iz Petralone kažu da lobanja pripada arhaičnoj vrsti hominida koja je nastala iz Homo erektusa, klasičnih Neandertalaca i anatomski modernih ljudi, te da poseduje osobine svih ovih vrsta, ali i jake evropske osobine. Ova lobanja stara 700.000 godina u potpunosti opovrgava afričku teoriju o ljudskoj evoluciji.

Dalja iskopavanja se nastavljaju u pećini Petralone uz učešće međunarodnih istraživača (46 stručnjaka iz 12 različitih država), a ona podržavaju tvrdnje dr Pulijanosa.

Istraživanje, koje je prekinuto zbog diktature u Grčkoj, nastavljeno je 1983. godine. Tada je vlada naredila da se sva iskopavanja na tom mestu zabrane svima, pa i prvobitnom arheološkom timu, a 15 godina niko nije imao pristup arheološkom nalazištu, bez nekog zvaničnog objašnjenja vlasti.

Kada je Antropološko društvo Grčke dovelo čitav slučaj pred sud, pristup pećini je ponovo odobren, 15 godina kasnije. Ministarstvo kulture od tada pokušava na sve načine da opovrgne odluku suda, a suđenje još traje.

Otkrića dr Pulijanosa se suprotstavljaju konvencionalnim shvatanjima o ljudskoj evoluciji, a njegova istraživanja se suzbijaju. Dr Pulijanos i njegova žena su bili fizički napadnuti i povređeni u svom domu 2012. godine, a krivac nikada nije otkriven. Njemu i njegovom timu je zabranjen pristup pećini, a nepoznato je i gde se danas nalazi lobanja.

Danas ispred pećine u Petraloni piše da je lobanja stara 300.000 godina, a na Vikipediji se navodi da je stara između 160.000 i 240.000 godina.

Najvažniji zaključak istraživanja dr Pulijanosa jeste da su sve veće antropološke vrste koegzistirale, te da ljudska vrsta seže mnogo dalje u prošlost nego što se do sada mislilo.

(Webtribune)

Slični članci